Zonnepanelenaanbieders
     
     

Zelf energie produceren, wat betekent dit in de meterkast?

Slimme meter handleiding ISKRA

Veelgestelde vragen

INSTALLATEURS IN UW EIGEN WOONPLAATS

FLEXIBELE ZONNEPANELEN

Al jaren maken bedrijven en consumenten gebruik van zonnepanelen om energie van de zon op te vangen. Er is nu een nieuwe techniek die een stapje verder gaat. In plaats van zware zonnepanelen in een aluminium frame, zijn er nu zonnepanelen die je kan vouwen en waar je zelfs overheen kan lopen: het flexibele zonnepaneel.

Hoe is een flexibel zonnepaneel opgebouwd?
Een flexibel zonnepaneel wordt in verschillende laagjes opgebouwd. Er is een laagje kunststof om de andere laagjes te beschermen en het zonlicht door te laten. Dan is er de laag silicium dat voor de energieomzetting van het zonlicht zorgt. De elektriciteit die vrijkomt wordt via de aluminiumlaag geleid zodat de gebruiker stroom kan aftappen. Vervolgens zit er nog een reflectielaag in. Deze laag weerkaatst het zonlicht dat nog niet is omgezet naar energie. Hierdoor krijgt een zonnestraal meerdere keren de kans om omgezet te worden tot bruikbare energie.

Een flexibel zonnepaneel werkt op dezelfde manier als een gewoon zonnepaneel. Het enige verschil is de manier van produceren en de opbouw van de laagjes. Een gewoon zonnepaneel kan meer energie uit de zon halen. Echter, het flexibele zonnepaneel kan beter tegen schaduwwerking en kan tegen een stootje. Daarnaast zijn er geen zware metalen nodig om het flexibele zonnepaneel te produceren.

Toepassingen
De mogelijkheden met de flexibele zonnepanelen zijn eindeloos. Op een dakpan van een gewoon dak of op de caravan tijdens vakantie. Of op auto's of een boot. Er zijn nog talloze andere toepassingen. De industrie is hier naar op zoek en we zullen in de toekomst hier meer over horen.