Zonnepanelenaanbieders
     
     

Zonnepanelen in Zeeland

Subsidies

Momenteel zijn er geen subsidies voor de aanschaf van zonnepanelen beschikbaar in de provincie Zeeland. Wel is het als agrarïer mogelijk om in aanmerking te komen voor de regeling 'asbest eraf, zonnepanelen erop'. Het kan zijn dat uw gemeente wel subsidies verstrekt. Dit kan u op de website van uw gemeente vinden. 

Leningen

Energiebespaarlening (duurzaamheidslening)

De Energiebespaarlening is een nationale financieringsmogelijkheid voor uw aanschaf van zonnepanelen. Hiermee kan je tussen de €2500 en €25.000 aan energiebesparende maatregelen financieren. Er worden lage rentepercentages gehanteerd (2.9% bij 7 jaar, 3.3% bij 10 jaar en 3.7% bij 15 jaar). Wel mag er maximaal 75% van de lening uitgegeven worden aan zonnepanelen. De overige 25% moet uitgegeven worden aan andere energiebesparende maatregelen. Meer informatie kunt u vinden op www.ikinvesteerslim.nl.

Provinciale lening

Het is mogelijk om bij de provincie Zeeland een duurzaamheidslening af te sluiten. De lening moet minimaal €5000 en mag maximaal €30.000 zijn met een rentepercentage van 1% gedurende de hele looptijd. Meer informatie kunt u vinden op www.svn.nl.