Zonnepanelenaanbieders
     
     

Zelf energie produceren, wat betekent dit in de meterkast?

Slimme meter handleiding ISKRA

Veelgestelde vragen

INSTALLATEURS IN UW EIGEN WOONPLAATS

Subsidie/BTW teruggaaf zonnepanelen 

Subsidie aanvragen

Het is niet meer mogelijk om via de Rijksoverheid een subsidie voor zonnepanelen aan te vragen. Het budget van de subsidieregelingen in 2012 en 2013 is helemaal op. Wel is het in sommige gevallen nog mogelijk om via de provincie of de gemeente een subsidie aan te vragen. Voor elke provincie en gemeente gelden er echter verschillende maatregelen. Klik op deze link om de opties voor uw provincie te bekijken. U kunt bij uw eigen gemeente informeren wat daar de mogelijkheden zijn.

BTW teruggaaf voor particulieren

Sinds 20 juni 2013 is het mogelijk om de BTW die is afgedragen over de gekochte en geinstalleerde zonnepanelen terug te vragen aan de Belastingdienst. Dit werkt overigens ook met terugwerkende kracht, dus mocht u na deze datum zonnepanelen hebben aangeschaft dan kunt u ook de BTW terugvragen. 

Er gelden voor deze regeling wel enkele voorwaarden:

  • U moet een particuliere afnemer zijn.
  • U heeft de zonnepanelen kocht (en laten installeren).
  • De woning waarop/waarbij de zonnepanelen zijn geinstalleerd is van u.
  • De installatie is opgeleverd of in gebruik genomen na 20 juni 2013.
  • Een deel van de opgewekte energie wordt teruggeleverd aan het electriciteitsnet. 

Het is mogelijk om de BTW over de aankoop en installatie terug te vragen, omdat particulieren die energie terugleveren aan het net worden door de Belastingdienst als ondernemer voor de BTW gezien. Deze particuleren vallen onder de kleineondernemingsregeling en zijn dus alleen verplicht belasting te betalen over de teruggeleverde stroom als het BTW bedrag hoger is dan €1.883.

Wij hebben ervoor gezorgd dat klanten via ons de BTW op zonnepanelen kunnen terugvragen. Wij hebben een bureau ingeschakeld die dit voor u mogelijk maakt. Diit geldt dus voor klanten die dit nog niet hebben gedaan of van plan zijn dit te doen na een nieuwe aankoop. U kunt op de onderstaande button klikken om hier meer informatie over te krijgen.